11.9 C
București
25 aprilie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Topul celor mai toxice mezeluri din Romania. Lista celor mai nocive salamuri, dupa numarul de E-uri

Mezelurile si salamurile abunda in aditivi alimentari (E-uri), dupa cum arata un studiu realizat de Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Facultatea de Alimentatie si Turism din cadrul Universitatii Transilvania din Brasov.

Concret, concluziile acestui studiu sunt mai mult decat cutremuratoare. Astfel, peste 50% din sortimentele de mezel care se gasesc pe piata romaneasca contin minim 6 E-uri.

In plus, trei dintre produsele a caror eticheta a fost studiata, contin 10 E-uri, iar unul dintre produse, nu mai putin de 14 E-uri!

„Protectia Consumatorilor a verificat etichetele sortimentelor de mezeluri ce se comercializeaza pe piata romaneasca. Au fost studiate etichetele a 61 de mezeluri si s-au constatat urmatoarele: peste 50% din sortimentele de mezel care se gasesc pe piata romaneasca contin minim 6 E-uri”, au afirmat reprezentatii institutiei. Practic, nu a existat sortiment de mezel sau salam care sa nu contina E-uri.

Iata lista salamurilor si mezelurilor, dupa numarul de E-uri:

Mai mult de 10 E-uri:

Salam de sunca Taranesc (BIHARIA) – 14 E-uri
Salam Pikant (Cris Tim) – 10 E-uri
Salam de porc (Cris Tim) – 10 E-uri
Salam Italian (Cris Tim) – 10 E-uri

Salamuri cu 8-9 E-uri

Salami Duo – salam in cascaval, salam nature (Zimbo) – 9 E-uri
Salam de casa Extra (Aldis) – 9 E-uri
Salam de vara (Cris Tim) – 9 E-uri
Salam CARO Sandwich (Caroli) – 9 E-uri
Salam de sunca taranesc (Aldis) – 9 E-uriSalam (Baroni) – 8 E-uri
Salam uscat (Cris Tim) – 8 E-uri
Salam de Casa (Cris Tim) – 8 E-uri
Salam Victoria (Campofrio) – 8 E-uri
Salam cu sunca taraneasca (Cris Tim) – 8 E-uri
Salam de casa Extra – Matache Macelarul (Cris Tim) – 8 E-uri
Salam italian rustic (Maestro) – 8 E-uri
Salam cu sunca taraneasca (Maestro) – 8 E-uri
Salam de vara extra (Aldis) – 8 E-uri
Salam Montana (ALPINIA) – 8 E-uri

Salamuri cu 6-7 E-uri

Salam Rustic (C+C) – 7 E-uri
Salam de vara (Maestro) – 7 E-uri
Salam ardelenesc (Cris Tim) – 7 E-uri
Salam vara (Campofrio) – 7 E-uri
Salam vara dublu afumat (Campofrio) – 7 E-uri
Salam Semenic (Caroli) – 7 E-uri
Salam Anotimpuri (Maestro) – 7 E-uri
Salam d’Alba (Elit) – 7 E-uri
Salam Frantuzesc Kosarom (KOSAROM) – 7 E-uri
Salam Canadian (C+C) – 7 E-uri
Salam Sinaia, Salam Chorizo, Salam Potcoava (3 pack Cris Tim) – 6 E-uri
Salam Turist (Cris Tim) – 6 E-uri
Salam Palaciego (Campofrio) – 6 E-uri
Salam de porc Kosarom (Kosarom) – 6 E-uri
Salam de casa extra (Caroli) – 6 E-uri
Salam de porc (Caroli) – 6 E-uri

Salamuri cu 3-5 E-uri

Salam Victoria Extra (Zimbo) – 5 E-uri
Mini salam Sasesc Picant (Cris Tim) – 5 E-uri
Salam Rustic (Cris Tim) – 5 E-uri
Salam Sasesc mai mic (Cris Tim) – 5 E-uri
Salam de vara uscat (Clever) – 5 E-uri
Salam cu ardei (Twinner) – 4 E-uri
Salam (Twinner) – 4 E-uri
Salam din carne de curcan (Twinner) – 4 E-uri
Salam Reinert Trapez (Reinert) – 4 E-uri
Salam nobil (Carrefour) – 4 E-uri
Salam de vara (Carrefour) – 4 E-uri
Salam de vara uscat (Carrefour) – 4 E-uri
Salam Polican (Pikok) – 4 E-uri
Salam taranesc (Clever) – 4 E-uri
Salam 1A (Dulano) – 3 E-uri
Salam Venetia (Dulano) – 3 E-uri
Salam Carne curcan si porc (Dulano) – 3 E-uri
Salam Bistrita (Pikok) – 3 E-uri
Salami (Zimbo) – 3 E-uri
Salam de vita (Carrefour) – 3 E-uri
Salam Resita (Pikok) – 3 E-uri
Salam 4 anotimpuri (Zimbo) – 3 E-uri
Salam Boemia (PIKOK) – 3 E-uri
Salam Victoria cu sunca de porc (Carrefour) – 3 E-uri

 

Concluzie? Mancatul asta nu e chiar asa de simplu cum crede lumea!

https://econtext.ro/industrie/alimentara/topul-celor-mai-toxice-mezeluri-din-romania-lista-celor-mai-nocive-salamuri-dupa-numarul-de-e-uri.html

Related posts

BANATUL e fruncea: ARD CASTIGA ALEGERILE IN BANAT. Iata viitorii senatori si deputati din Arad, Caras – Severin, Hunedoara si Timis

Asaftei Bogdan

Soția lui Zelenski, Olena, victima propagandiștilor ruși. I se aduc acuzații grave

econtext

Război între două țări UE! Scenariu care zguduie Europa, mai aproape decât credeam

econtext

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More